luni, 14 septembrie 2015

Bine v-am regasit!


Buburuza este tare bucuroasa pentru ca si-a revazut  toti prietenii !Va doreste un  an scolar plin de bucurii si impliniri si  asteapta cu nerabdare sa   ajunga in casuta fiecaruia dintre voi! !Sa fiti  buni,prietenosi,silitori si sa ascultati  de doamna invatatoare!


duminică, 12 iulie 2015

Povestea creionului




Copilul își privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat întrebă:
-Scrii o poveste care ni s-a întâmplat nouă? Sau poate o poveste despre mine?
Bunicul se opri din scris, zâmbi și-i spuse nepotului:
-E adevărat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar plăcea să fii ca el, când vei fii mare.
Copilul privi creionul intrigat, fiindcă nu văzuse nimic special la el.
-Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am văzut în viața mea!
-Totul depinde de felul cum privești lucrurile. Există cinci calități pe care, dacă reușim să le menținem, vom fi întotdeauna un om care trăiește în bună pace cu lumea.

Prima calitate: poți să faci lucruri mari, dar să nu uiți niciodată că există o mână care ne conduce pașii. Pe această mână o numim Dumnezeu și el ne conduce totdeauna conform dorinței lui.

A doua calitate: din când în când trebuie să mă opresc din scris și să folosesc ascuțitoarea. Asta înseamnă un pic de suferință pentru creion, dar până la urmă va fi mai ascuțit. Deci, să știi să suporți unele dureri pentru că ele te vor face mai bun.

A treia calitate: creionul ne dă voie să folosim radiera pentru a șterge ceea ce era greșit. Trebuie să înțelegi că a corecta un lucru nu înseamnă neapărat ceva rău, ceea ce este neapărat e necesitatea de a ne menține pe drumul drept.

A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioară, ci mina de grafit din interior. Tot așa, îngrijește-te de ceea ce se întâmplă înlăuntrul tău.

Și în sfârșit, a cincea calitate a creionului : lasă întotdeauna o urmă. Tot așa, să știi, că tot ce faci în viață va lăsa urme, astfel că trebuie să încerci să fii conștient de fiecare faptă a ta. 

de Paulo Coelho

Fii un parinte bun!






Învață-l să se păzească singur


Fii cu ochii pe el. Nu-l lăsa de capul lui, dar învață-l și să se păzească singur. Siguranţa copilului este o condiţie obligatorie pe parcursul lungului drum pe care îl aveţi de străbătut împreună – dar la fel de importantă este și independența lui, care se învață treptat.


Nu-l compara cu alți copii

Fiecare copil este unic. Nu seamănă cu ceilalţi - şi nici măcar cu voi, părinții, în totalitate. Comparaţiile cu alți copii sunt inutile - fie te transformi în părinte veșnic nemulțumit și frustrat, fie cazi în extrema cealaltă, și nu încetezi să-ți idolatrizezi odorul. Și nici copilului tău nu-i prind bine prea multe critici sau, dimpotrivă, prea multe laude. Are calităţi pe care i le vei pune în evidenţă şi defecte pe care vei încerca să i le corectezi. De educaţia pe care i-o dai depinde, în bună parte, succesul lui în viaţă.


Un pic de libertate

Oricât de mult ai încerca, nu poți să-ți armonizezi în totalitate programul de muncă cu cel al copilului. Trebuie să găsești un mod prin care să împaci și capra și varza. Ordinea și organizarea rigidă nu fac din tine un părinte mai bun – a-i impune un orar prea stict riscă să fie excesiv de sufocant pentru cel mic.


Nu-l forţa... poate și singur

Un secret al reuşitei ca părinte este să nu vă proiectezi asupra copilul visele şi dorinţele tale. A-l forţa să meargă de la 8 luni ca să demonstrezi că e precoce, a-l obliga să rețină și să recite strofe lungi, ca să te lauzi cu inteligența și sensibilitatea lui, a-l certa aspru sau a-l pedepsi exemplar pentru că nu păstrează ordinea şi curăţenia sunt atitudini care, peste ani, pot avea repercusiuni negative. Pe scurt, lasă-l să se dezvolte liber şi bucură-te, în fiecare zi, de progresele sale firești.


Arată-i iubire


Pentru reuşita în trei nu este suficient ca tu și tati să vă iubiţi copilul necondiţionat. Copilul, aidoma vouă, are nevoie să vadă şi să simtă cât de mult vă iubiţi voi, părinții. Dragostea dintre voi, demonstrată zi de zi, cu grijă şi fără excese, va fi pentru el un suport şi un model în viaţă.

(sursa:http://www.clickpentrufemei.ro/5-secrete-ca-sa-fii-un-parinte-bun_0_14289.html)

duminică, 21 iunie 2015

Doamnei invatatoare

Colectivul clasei pregatitoare va multumeste pentru toata munca,rabdarea  si daruirea de care ati dat dovada pe tot  parcursul anului scolar !
Va dorim sa aveti o vacanta linistita,cu bucurii si multa sanatate!




 




Suntem buburuze creative (2)

Creatii realizate de manutele noastre la orele de AVAP. Si parintii ne-au dat cate o mana de ajutor,suntem creativi si in timpul liber! 




Suntem buburuze creative (1)

Creatii realizate de manutele noastre la orele de AVAP. Si parintii ne-au dat cate o mana de ajutor,suntem creativi si in timpul liber!